Skip to main content

De ce nu putem face cununia în aer liber?

Pr. Vasile Gavrilă

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!

2 comentarii

  1. Maria, Suceava

    Sf. Taină a Cununiei trebuie săvârșită în biserică după cuvântul Sf. Scripturi care zice:” în biserici binecuvântați ore Dumnezeu”. Noi nu suntem în situații de necesitate încât să trebuiască să fugim prin munți și prin peșteri pentru a ne putea cununa. Eu și astăzi am fost la biserică, la Sf. Liturghie și prin purtarea de grijă cea mare a milostivului Dumnezeu n a năvălit nimeni cu săniile asupra noastră ca să ne omoare, așa încât să trebuiască să fug la polul nord pentru a mă cununa. Există printre credincioși un capriciu, o modă de a ne cununa în alte părți. Trebuie să spunem că cel mai la modă personaj, cel mai autentic este Mântuitorul Iisus Hristos, după cuvântul Sf Scripturi care zice: ” Hristos este același ieri, astăzi și în veac”. Foarte multe avem de câștigat dacă ne cununăm în biserică. De cum intrăm în biserică ne întâmpină sfințenia. Vrând, nevrând ne rugăm, mulțumim, ne adunăm din răspândire, medităm. Este o oportunitate pe care nu trebuie să o pierdem. Fiecare biserică are propria sa identitate, iar dacă dorim să dăm lovitura, să ne cununăm în biserica de parohie, arătând prin aceasta smerenie și înțelepciune iar către Dumnezeu cinstire. Mai trebuie să adăugăm că la toată frumusețea cea de nespus a unei biserici, aceasta se înfrumusețează prin prezența fiecăruia dintre noi. Foarte lămurit ne spune Sf Apostol Pavel despre săvârșirea tainei Sf. Cununii, că și cu o pecete pecetluind cuvintele și zicând: ” în Hristos și în biserică”. Vă mulțumim pentru povățuire.

  2. Iliuță Aura

    Foarte bune sunt toate edițiile.
    Și mă folosesc de ele, așa arhivate, astfel încât să cuprind mai multă informație, în momentele în care îmi găsesc timp.
    Felicitări, este o emisiune ziditoare!

Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.