Skip to main content

Ecaterina Szabo – „păpușa de la Los Angeles”

Unul dintre cele mai grele domenii sportive de mare performanță pentru România este gimnastica. Generații de aur s-au născut în această țară și i-au făcut cinste urcând pe podium în olimpiade sau campionate mondiale.
Unul dintre acele nume pe care le auzeam în anii ’80 în gura comentatorilor sportivi este cel al gimnastei Ecaterina Szabo.
Aceasta a început sportul de performanță la Onești în 1973 sub îndrumarea Mariei Cosma și a lui Mihai Agoston. Ulterior a fost pregătită de Marta și Bela Karoly, după care de Adrian Goreac și Octavian Bellu. Încă de la junioare în 1980, la Campionatele Europene, Szabo a câștigat patru medalii de aur: la individual compus, sărituri, bârnă și sol, iar doi ani mai târziu a obținut aurul la sărituri și sol, respectiv argint la paralele.
A trecut la senioare în 1983 la Campionatele Europene de la Goteborg, acolo unde a câștigat titlurile la paralele și sol, argint la sărituri și o medalie de bronz la individual compus. În același an, la Campionatul Mondial de la Budapesta, a câștigat aurul la sol, argintul la sărituri, paralele și echipe.
Apoi a venit apogeul carierei sale: Jocurile Olimpice de la Los Angeles, unde Ecaterina Szabo a cucerit 4 titluri.

#oameniitimpului #EcaterinaSzabo #gimnastica #JocurileOlimpice #LosAngeles

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.