Skip to main content

Manifestare științifică dedicată celebrării a 350 de ani de la nașterea lui Dimitrie Cantemir

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici: https://tinyurl.com/SUBSCRiv

************
Cu prilejul Anului Cultural „Dimitrie Cantemir”, Centrul Cultural Italo–Român, Biblioteca Ambrosiana din Milano şi Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia vor organiza sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 10, o manifestare cultural-ştiinţifică dedicată celebrării a 350 de ani de la naşterea cărturarului român. La eveniment vor participa oameni de cultură români şi italieni, printre aceștia numărându-se și președintele Academiei Române, academicianul Ioan Aurel Pop. Întâlnirea va fi găzduită de Biblioteca Ambrosiana din Milano, instituție în a cărei grădină se află și o statuie din bronz a lui Dimitrie Cantemir. Opera a fost realizată în anii ‘70 de artistul Ion Irimescu. Cu această ocazie, Biblioteca Ambrosiana va expune opera lui Dimitrie Cantemir: „Istoria creşterii şi descreşterii Imperiului Otoman”, versiunea în limba franceză. La finalul manifestării, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, va oficia un parastas pentru domnitorul moldovean. Evenimentul se va încheia cu depunerea de coroane şi jerbe la statuia lui Dimitrie Cantemir. Evenimentul este organizat sub patronajul Ambasadei României în Italia.

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV → https://www.trinitas.tv/
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook: https://www.facebook.com/trinitastv
➥ Instagram: https://www.instagram.com/trinitastv
➥ TikTok: https://www.tiktok.com/@trinitas.tv
➥ SoundCloud: https://soundcloud.com/trinitastv

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni recente