Skip to main content

Mona Șerbănescu: o viață închinată educării copiilor în adevăr

După părinți, cei mai importanți oameni din viață sunt dascălii.
Iar țara noastră are în conștiința-i colectivă o serie de profesori memorabili care nu doar că au lăsat ceva în urma lor, ci au scris istorie prin comportament și pedagogie.
Anastasia Popescu este profesorul care a reintrodus religia în școli după Revoluția din 89 și a revenit la catedră la 78 de ani după o perioadă în care fusese îndepărtată.
Absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă din București, aceasta a format generații de elevi în spirit creștin.
Cei care i-au fost în preajmă au absorbit tot ce putea emana această doamnă a pedagogiei românești, iar metodele sale sunt valorificate astăzi într-o școală care îi poartă numele: Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” – înființat de o altă doamnă a pedagogiei românești – Mona Șerbănescu.
Cea din urmă a fost la rândul ei distinsă de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în 2017 cu Ordinul Crucea Maria Brâncoveanu, iar în 2018 cu Diploma Anului omagial al unității de credință și de neam și a Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

#MonaȘerbănescu #AnastasiaPopescu #LiceuPedagogicOrtodox #EducareaCopiilor #oameniitimpului

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.