Skip to main content

Patriarhul Neofit al Bulgariei a transmis un mesaj de condoleanțe cu ocazia trecerii la Domnul a Patriarhului Irineu

Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe,
Înaltpreasfințiile Voastre,

În numele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare și în numele nostru, primiți cele mai sincere condoleanțe frățești cu ocazia trecerii neașteptată la Domnul a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Sârbe, a Sanctității Sale Patriarhului Irineu.
Inimile noastre sunt îndurerate pentru această mare pierdere, dar totodată nădăjduim în Dumnezeu, care nu este „Dumnezeu al morţilor, ci al celor vii, căci toţi trăiesc în El” (Luca 20, 38)
Plângem împreună cu voi, clerul și credincioșii acestei Sfinte Biserici!
Sanctitatea Sa Irineu, a avut drumul vieții o slavoslovie către Atotputernicului Dumnezeu, pentru turma care i-a fost încredințată, motiv pentru care s-a bucurat și a lucrat necontenit, împlinindu-și ascultarea bisericească și respectând canoanele Bisericii Ortodoxe.
În acest moment de tristețe, de comuniune în rugăciune, rugăm pe Atotmilostivul Dumnezeu să așeze sufletul nou-adormitului Patriarh Irineu în locașurile drepților, nădăjduind că, cel care pleacă dintre noi, va auzi glasul Celui care spune: „Bine, slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria domnului tău”(Mat. 25:21).
Dumnezeu să-l ierte, iar sufletul vrednicului Său slujitorul, patriarhul Irineu, și al fratelui nostru drag, să-l așeze cu drepții!

Veșnica și binecuvântata lui pomenire!
Cu dragoste în Domnul,
† N e o f i t,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare!

Ți-a plăcut?

Dacă ai o sugestie, o recomandare sau orice alt gând, te rugăm scrie-ne, distribuie sau apreciază-ne.

comment iconScrie comentariu
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni recente