Skip to main content

Există o slujbă de „dezlegare” a cununiilor?

Protoiereu Gheorghe Colțea, Protopopiatul de Bran-Zărnești, Arhiepiscopia Sibiului

Ți-a plăcut această ediție?

Dacă ai o sugestie, o recomandare sau orice alt gând legate de această emisiune, te rugăm scrie-ne, distribuie sau apreciază-ne.

comment iconScrie comentariu 4

4 comentarii

 1. Maria, Suceava

  Nu există o slujbă de dezlegare a cununiilor. Dacă ne referim la cei căsătoriți, ei se pot despărți, dar căsătoria nu se desface decât prin moartea unuia dintre soți. Sfintele Taine sunt funcționale doar în veacul acesta, cum arată Mântuitorul Iisus Hristos:” în veacul viitor nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu”. Nu putem lua Duhul cel Sfânt de la cel căsătorit, după cum nu putem lua de la cineva Sfântul Botez sau de la un preot Taina Preoției.

  Există printre credincioși o părere, o temere că poate cineva rău intenționat să lege cununia unei persoane necăsătorite. Nimeni nu poate lega cununia cuiva, din care pricină nici nu există o rugăciune de dezlegare a cununiei. Fiecare este liber să se căsătorească sau nu, după cum voiește.

  Pot fi unele persoane care din zavistie, pizmă sau dintr un rău obicei să apeleze la farmece, vrăjitorii sau blesteme cu dorința ca alții să nu se căsătorească. Semnalăm aici un lucru foarte important, predat nouă de la Sfinții părinți care de la Însuși Dumnezeu l au cunoscut: vrăjile, farmecele nu sunt lucrătoare asupra omului credincios care ține legătura cu biserica și se preocupă de mântuirea sa.

  Și dacă totuși cineva are vreo îndoială, temere, poate să apeleze la biserică; există rugăciuni de dezlegare de farmece, vrăji, rugăciuni de izbăvire de vrăjmași, de liniștire, însă o rugăciune de dezlegare a cununiei nu există din motivul pe care tocmai l am spus ( nimeni nu are putere a lega cununiile). De Dumnezeu să ne temem, nu de vrăji.

  ” Câți în Hristos v ați botezat, în Hristos v ați și mbrăcat” Sf. Apostol Pavel. Cel îmbrăcat în Hristos nu se cade să se teamă de vrăji, farmece și cununii legate.

Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.