Skip to main content

Mâine începe Festivalul Internațional “George Enescu”

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici: https://tinyurl.com/SUBSCRiv

************
Începând de mâine, timp de aproape o lună, până în data de 24 septembrie, Bucureștiul devine capitala muzicii clasice. În cadrul Festivalului George Enescu, pe scenele de la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Auditorium şi Teatrul Odeon vor urca peste 3.500 de artişti invitaţi, în cadrul a 90 de concerte.
„Tema ediţiei din acest an este ‘Generozitate prin muzică’, și, spun organizatorii, exprimă valorile fundamentale ale compozitorului George Enescu, duce cu gândul la Premiul Naţional George Enescu, iniţiat în 1913 de compozitorul român, şi descrie noile abordări în domeniul implicării sociale, educaţiei, formării, incluziunii şi contribuţiei în comunitate, specifice acestui impresionant eveniment artistic”. Programul oficial din acest an cuprinde şase serii de concerte. Seria „Mari orchestre ale lumii” aduce 13 orchestre internaţionale şi trei orchestre din România pe scena de la Sala Palatului, într-un maraton muzical de 29 de concerte în 29 de zile consecutive. Concertele de la Ateneul Român dau ocazia publicului să asculte cele mai cunoscute orchestre simfonice şi de cameră din lume. Seria oferă publicului ocazia unor întâlniri spectaculoase cu lucrări din opera unor cunoscuţi compozitori clasici şi contemporani. Concertele de la miezul nopţii adună 11 propuneri de recitaluri de neratat, tot pe scena Ateneului Român, de această dată cu un program care trece de la muzică renascentistă şi barocă la folclor tradiţional georgian şi momente de improvizaţie. Seria „Orchestre româneşti” oferă un program variat, care include autori romantici sau moderni, dar şi muzică contemporană. În program vor fi zece ansambluri reprezentative din Bucureşti şi alte cinci oraşe din ţară. O serie nouă în acest an este „Concerte pentru familii şi copii”. Iniţiativă a maestrului Cristian Măcelaru, seria adună patru concerte tematice, ce vor avea loc într-un spaţiu inclus în premieră în festival – Sala Majestic a Teatrului Odeon. Festivalul „George Enescu”, ajuns la ediţia a XXVI-a, debutează duminică, 27 august, şi poate fi urmărit şi la TV. Postul public de televiziune a anunţat că va transmite peste 60 dintre concertele din programul evenimentului, unele dintre ele în direct, altele înregistrate.

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV → https://www.trinitas.tv/
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook: https://www.facebook.com/trinitastv
➥ Instagram: https://www.instagram.com/trinitastv
➥ TikTok: https://www.tiktok.com/@trinitas.tv
➥ SoundCloud: https://soundcloud.com/trinitastv

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni recente