Skip to main content

Mănăstirea Antim din București (II)

Mănăstirea Antim reprezintă un important centru de spiritualitate ortodoxă și un monument de mare valoare istorică și artistică din Capitala țării. Ctitorită de Sfântul Ierarh Antim Ivireanul în perioada 1713 – 1715, reprezintă una dintre cele mai semnificative și frumoase construcții religioase. Situată în apropierea Colinei Patriarhiei, în locul unei vechi biserici de lemn cu hramul Sfântul Nicolae, mănăstirea a fost concepută inițial ca o cetate spirituală, cu biserica în centrul ei și cu chiliile dispuse pe laturile perimetrului. Sfântul Antim Ivireanul, cunoscut pentru dedicarea sa profundă față de biserică și cultură, a contribuit personal la realizarea artistică a mănăstirii, inclusiv la sculptarea ușii masive de stejar de la intrare, și la elaborarea planurilor arhitecturale și picturale ale așezământului.

Editor imagine: Paula Damian-Dojană
Operatori: Mircea Constantinescu, Cristian Enea
Producător: arhid. Eugen Buchiu
Realizator: Mihai Păun

#PașiiPelerinului #pelerinaj #MănăstireaAntim #MănăstiriBucurești

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.