Skip to main content

Patru ansambluri muzicale Radio România, la Festivalul George Enescu

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici: https://tinyurl.com/SUBSCRiv

************
La cea de-a 26-a ediție a Festivalului George Enescu, patru ansambluri muzicale Radio România vor oferi publicului armonii fine și interpretări inedite. În data de 3 septembrie, Orchestra Națională Radio va evolua în noua secţiune intitulată „Seria orchestrelor româneşti”, care reunește cele mai importante orchestre din România. Sub bagheta dirijorală a maestrului Francesco Lecce-Chong, la Sala Radio, publicul va fi încântat cu metamorfoze simfonice de Carl Maria von Weber, simfonii pentru orchestră și pian, precum și lucrări de Doina Rotaru. În 17 septembrie, la Sala Palatului, Orchestra de Cameră Radio va susține concertul „Parizade and the Singing Tree”, dirijat de Cristian Spătaru. Publicul se va întâlni, din nou, cu Orchestra de Cameră Radio în data de 23 septembrie, la Ateneul Român. Ansamblul va evolua alături de celebrul muzician argentinian Jose Cura. Corul Academic Radio va oferi iubitorilor de muzică clasică patru concerte. În 1 septembrie, la Sala Palatului și în 11 septembrie la Ateneul Român, Corul va interpreta poemul simfonic „Isis” alcătuit de Gerge Enescu. În data de 20 septembrie, formația corală va reveni la Sala Palatului pentru a se uni în armonie cu Orchestra și Corul Operei Naționale București, precum și cu amsamblul cameral parizian „Le Balcon” pentru a oferi, în premieră pentru România, o interpretare a operei „Sfântul Francisc din Assis”. Ultima apariție a Corului Academic Radio va fi în 24 septembrie, la Sala Palatului. Începând cu ora 20:00, alături de Corul de Copii Radio, pregătit de dirijorul Răzvan Rădos, cântăreții vor susține ultimul concert al festivalului. În ultima reprezentație a evenimentului, se va alătura și Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam.

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV → https://www.trinitas.tv/
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook: https://www.facebook.com/trinitastv
➥ Instagram: https://www.instagram.com/trinitastv
➥ TikTok: https://www.tiktok.com/@trinitas.tv
➥ SoundCloud: https://soundcloud.com/trinitastv

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.